Nieuws

U bevindt zich hier:

Informatie voor Ouders

Bekijk hier onze film 'Een dag op schippersinternaat Het Kompas': Fijne speelomgeving rondom Het Kompas

Binnen en buiten het Kompas zijn er veel speelmogelijkheden. De leefgroepen zijn verbonden door een grote gang waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen: gymnastieken, schooltje spelen en voorstellingen opvoeren. Er worden zelfs heuse circusacts opgevoerd. De oudere kinderen hebben een plek waar ze kunnen “chillen”. In de tuin van het Kompas is een glijbaan, een kanalenproject, een speeltuin met Stuurhut en diverse speeltoestellen, een zandbak en dan is ook nog voldoende ruimte op het terrein om hutten te bouwen.

In de zomer kan er in de buurt heerlijk worden gevoetbald en gefietst. In de wintermaanden kan er bij vorst op het tegenover gelegen parkeerterrein worden geschaatst. Het strand is op een steenworp afstand, lekker in de zomer om te zwemmen en te spelen en in de winter voor een strandwandeling.

Identiteit

Het Kompas is een internaat met een algemene signatuur. In de begeleiding van de kinderen wordt rekening gehouden met de identiteit van de ouders en hun opvattingen en wensen ten aanzien van de opvoeding van hun kind.

Ouders

Bij het overdragen van de doordeweekse verzorging en opvoeding aan het internaat is het van belang voor het kind dat er tussen team en ouders wordt gewerkt aan een goede samenwerkingsrelatie. Het team is zich bewust van de verantwoordelijkheid die van de ouders wordt overgenomen. Het team is betrokken bij het gezin en heeft aandacht voor de ouders achter het kind. Gedurende de schoolweek worden ouders structureel geïnformeerd over het welzijn van hun kind. Met wederzijds vertrouwen en respect zullen team en ouders samen werken aan de opvoeding van hun kind. Wanneer er bijzonderheden met het kind zijn kunnen de ouders blijven slapen.


Oudercommissie

Binnen het internaat is er een oudercommissie actief. De oudercommissie behartigt de belangen van kinderen en ouders.

Onderwijs

In Lemmer is een ruim aanbod aan lagere scholen, waar uw kind terecht kan.

 

Ook voor het middelbaar onderwijs kunt u in Lemmer terecht bij het Zuyderzeecollege. Hier kunt u terecht voor: de leerjaren 1, 2, 3 HAVO, atheneum en gymnasium. Voor de vmbo-opleidingen zijn de leerjaren 1, 2, 3 en 4 beschikbaar. Hierbij wordt geboden de Basisberoepsgerichte Leerweg (BBL): Zorg en welzijn breed en Economie Breed en de Kaderberoepsgerichte Leerweg (KBL): Zorg en welzijn Breed en Economie Breed. Tevens is op dit college de HAVO XL te vinden. 

In de omgeving van Lemmer is een overigens een ruim aanbod aan middelbare scholen en MBO – vervolgonderwijs te vinden.  (Sneek, Emmeloord, Heerenveen).

 

Bij Het Kompas is er gelegenheid om gebruik te maken van huiswerkbegeleiding. Voor het werk op de computer en het laptoponderwijs bij het Zuyderzeecollege is er een draadloos netwerk op het internaat.

 

 

 

Info voor Ouders
Bekijk ons Fotoalbum